Två experimentprojekt som bygger på GPT-4:s API har den senaste tiden blivit hårt hajpade i sociala medier som Twitter och Tiktok. Det handlar om Auto-GPT och BabyAGI som båda försöker ta GPT-tekniken ytterligare ett steg genom att länka samman flera uppgifter i ett agent-liknande flöde. Det rapporterar Ars Technica.

Auto-GPT är ett python-skript som tar utdata från GPT-4 och skickar tillbaka den till sig själv via en minnes funktion och som ska kunna iterera, rätta misstag och föreslå förbättringar. Tanken är att användaren ska kunna be ”AI-agenten” utföra en specifik uppgift och skriptet genererar sedan alla steg på vägen själv. En webbaserad variant av skriptet finns på sajten AgentGPT.

BabyAGI fungerar på ett liknande sätt och kan testas på sajten ”God Mode”.

Ars Technica konstaterar att skripten ännu så länge inte kan göra så jättemycket, utan att det mer handlar om att testa nya vägar för tekniken. Tjänsterna kommer också ur vad som kallas ”hustle”-kulturen som går ut på att hitta snabba och enkla sätt att tjäna pengar. Till exempel ger Auto-GPT användaren förslaget att bygga ”en AI designad för att autonomt utveckla och driva företag med det enda målet att öka din förmögenhet”.