Det är riskkapitalbolaget Verso Capital, som investerar i europeiska b2b-bolag, som köper affärsområdet Facility Management från Office Management. Om affären uppfyller de sedvanliga villkoren förväntas den vara slutförd under andra kvartalet.

För Office Management är affären nästa steg mot att sälja tjänster och produkter inom it, inte minst inom digitala möten. Därför blir det alltså mindre fokus på själva den fysiska arbetsplatsen framöver.

– Genom att renodla vår ICT-affär kommer vi fortsätta leda utvecklingen av den nordiska arbetsplatsens digitala interaktion. Efter våra strategiska förvärv av it-bolagen Xite och Bluecom så är avyttringen av Facility Management ett naturligt nästa steg som stärker vår position som ett renodlat ICT-bolag, samtidigt som Facility Management får möjlighet att vidare uppnå sin fulla potential med sina nya ägare, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef på Office Management i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att en attraktiv arbetsplats kommer vara en viktig del i att attrahera de bästa talangerna och skapa miljöer som möjliggör kreativitet och produktivitet. Vidare har Facility Management stora möjligheter att ha en fortsatt positiv hållbarhetspåverkan i industrin och för sina kunder, säger Philip Saxby från Verso Capital om affären.