Reddit skriver nu på sin blogg att företaget kommer introducera en ny premium-accesspunkt för tredjeparter som vill ha ”ytterligare funktioner, högre användningsgränser och bredare rättigheter”.

– Reddits samlade data är väldigt värdefulla, men vi behöver inte ge bort hela det värdet till några av världens största företag utan kostnad, säger Reddits vd Steve Huffman till The New York Times.

Reddit är ett diskussionsforum och en av världens mest besökta webbplatser. Företag som Open AI, Microsoft och Google har alla tidigare använt sig av Reddits programmeringsgränssnitt för att träna upp sina stora språkmodeller, som Chat GPT.

I en kommentar till Business Insider säger en talesperson för Reddit att företaget just nu är i färd med att bestämma den exakta kostnaden för tillgången till Reddits API.

Utvecklare som bygger applikationer som är till för Reddits användare och forskare som använder Reddit-data för ickekommersiella syften kommer ha kostnadsfri tillgång till programmeringsgränssnittet.

Läs även: Vad är generativ AI? Så fungerar tekniken bakom Chat GPT