USA:s handelsdepartement har nu beslutat att lagringstillverkaren Seagate ska betala 300 miljoner dollar i böter efter att ha sålt lagring till kinesiska Huawei, som USA infört sanktioner mot.

The Register skriver att Seagate sedan tidigare bedömt att deras affärer med Huawei har följt alla relevanta regler och att sanktionerna inte gällde för hårddiskarna som såldes.

Efter att USA införde sanktioner mot Huawei under 2019 ska Seagate mellan augusti 2020 och september 2021 sålt 7,4 miljoner hårddiskar till Kina för en summa på 1,1 miljarder dollar.

Seagates tillverkning ska även ha använt sig av tredjepartsprodukter som behöver licenser innan de kan användas för att producera hårdvara som säljs till Kina. I december 2020 ska Seagate också ha skrivit på ett treårigt avtal med Huawei för att bli företagets ”strategiska leverantör”.

”Även om vi anser att vi följt alla relevanta exportkontrollregler vid tillfället vi sålde dessa hårddiskar har vi bedömt att det bästa var att engagera med BIS (USA:s byrå för industri och säkerhet) och få det hela avklarat”, säger Seagates vd Dave Mosely i ett pressmeddelande.