B3 plockar in HiQ-veteranen

Anders Nilsson är ny affärsområdeschef för B3 Consulting Groups affärsområde Digital Experience & Solutions, som jobbar med utveckling av applikationer, digitala kundupplevelser, produkter och tjänster. Han tar även plats i B3:s koncernledning.

Under sina drygt 30 år i branschen har han under 25 år haft ledande befattningar, inte minst på HiQ, där han varit i mer än 20 år, som bland annat regionchef, affärsområdeschef, försäljningschef och dotterbolags-vd. Han tillträder den nya rollen på B3 den 1 oktober.

– B3 har verkligen haft en imponerande utveckling under 2022 och jag ser fram emot att få lära känna verksamheten närmare. Med min långa erfarenhet från branschen ser jag också fram emot att få bidra till bolagets fortsatta utveckling och att stärka kunderbjudandet framåt, säger Anders Nilsson i ett pressmeddelande.

- Vi är väldigt glada för att få välkomna Anders Nilsson. Han förstärker B3 med en mycket bred erfarenhet inom digitalisering, ett starkt ledarskap, och en lång bakgrund av att utveckla verksamheter, vilket kommer vara värdefulla tillgångar för B3:s utveckling och tillväxt framåt, välkomsthälsar vd och koncernchef Anette Billing.

Han ska säkra Ateas säkerhetsarbete

Atea har under de senaste åren byggt upp sitt erbjudande inom cybersäkerhet. Nu har Carl-Johan Ekelund utsetts att leda den delen av bolaget. Han får titeln team lead för säkerhet vilket innebär att ansvara för ett nationellt team inom affärsutveckling, som ska stötta de fem regioner Atea verkar i. Dessutom ska han ansvara för säkerhet inom Ateas tre affärsområden Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platform.

Carl-Johan Ekelund har jobbat med säkerhet i 20 år och har varit på Atea i sju år. Innan det hade han en roll som ciso på Landstinget i Kalmar län.

– Ateas mål är att föra organisationers säkerhetsmognad uppåt och framåt över tid, med utgångspunkt i deras verksamhetsmål, planer och visioner. Därför är jag glad att i min nya roll ha ett team med spetskompetens inom samtliga säkerhetsområden och därigenom kunna nyttja kompetensen inom hela Atea. Vår styrka ligger i att vi är en helhetsleverantör inom säkerhet med allt från strategisk och juridisk rådgivning till förändringsledning och tekniska experter som skapar verkligt värde för kunderna, säger han om sitt nya jobb i ett pressmeddelande.

– Atea har sedan tidigare en nationell säkerhetsgruppering och för att trygga upp att säkerhet är inkluderat i samtliga affärsområden och erbjudanden framåt så tillsätter vi en team lead för säkerhetsgruppen, säger Daniel Ehnhage, affärsområdeschef på Atea Sverige.

IT-Total tar in konsultchef

Niclas Appelgren är ny konsultchef på IT-Total, och tar även plats i bolagets ledningsgrupp. Han kommer närmast från säkerhetsföretaget Certezza och har innan dess varit i många år på HiQ.

– Jag är verkligen glad över att ansluta mig till IT-Total och jag ser fram emot att få använda min erfarenhet för att fortsätta utveckla IT-Totals erbjudande med fokus på konsulttjänster inom trygg it, säger Niclas Appelgren i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att Niclas kommer att bidra med stor erfarenhet, kunskap och passion till vårt företag och våra kunder. Niclas är lösningsorienterad med stort fokus på kvalitet och långsiktighet. Vi välkomnar honom varmt till IT-Total och ser fram emot att fortsätta utveckla och bredda vår konsultverksamhet, säger vd Magnus Gudéhn.

Ny vd på SAP-partnern

Andreas Eliasson är ny vd på fintech-bolaget Applicon. Han kommer närmast från en roll som marknadschef på samma bolag, som jobbar mycket inom bank- och finansbranschen med it-tjänster, och med egna produkter samt produkter från partnerbolag som SAP.

Han säger att bolaget ska utveckla en ny SaaS-produkt för övervakning av personliga transaktioner under hösten, och att Applicon ska jobba närmare moderbolaget Origo för att utnyttja dess expertis inom bank- och finansbranschen och produktutveckling.

– Jag ser fram emot att fortsätta vår resa för produktutveckling och service. Det gäller leverans av kärnbanksplattformar och affärsanalyser samt utveckling av leasinglösningar. Min strävan är att få fler människor att dra nytta av vår expertis genom att paketera produkterna i mjukvara som är tillgänglig för en bredare publik, säger han i ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt roligt att Andreas tar över ledandet av Applicon. Han har en stark omsorg om kunden, känner till vår verksamhet mycket väl och utgör en bra blandning av affärsmässighet och teknisk förståelse, säger Ingimar Guðjón Bjarnason, styrelseordförande på Applicon.

Han tar nederländsk Teams-partner till Norden

Det nederländska molnbolaget Anywhere365 ska öppna kontor i Stockholm. Bolaget som jobbar med att bygga lösningar ovanpå Microsoft Teams och andra molntjänster från Microsoft kommer att ledas av Magnus Jansson i Norden. Han kommer närmast från konsultbolaget Innofactor.

Anywhere365:s plattform är den första molnbaserade lösningen för kontaktcenter som är certifierad av Microsoft. Plattformen gör attt Teams-användare kan delta i en dialog med kunder, oavsett kommunikationskanal.

– Vi har redan kunder som Volvo och Lego globalt. De nordiska länderna finns alla i toppskiktet vad gäller användning av Microsoft Teams, vilket är en bra förutsättning för ännu större tillväxt för Anywhere365, säger han i ett pressmeddelande om den nordiska etableringen.

Ny sälj- och marknadschef på Avantime

Digitalbyrån Avantime tar in Charlotte Nobel som ska leda den nystartade sälj- och marknadsavdelningen. Hon har tidigare varit med och grundat mediebyrån Act, som var verksam på svenska och norska marknaden, och hon har även varit på MTG och marknadschef på en restaurang- och eventkoncern.

– Min passion ligger i den snabba utvecklingen inom digitaliseringen och jag ser med stor glädje och förväntan fram emot mitt uppdrag. Jag brinner för att hålla Avantime i framkant av digitala trender och teknik, och tillsammans med mina fantastiska kollegor säkerställa att vi fortsätter att bygga starka och långsiktiga relationer med våra kunder, säger hon i ett pressmeddelande.

– Vi har länge letat efter en senior konsult med rötterna i den digitala världen för denna roll. Charlottes erfarenhet som egen konsult inom digital marknadsföring samt roller inom storbolag som MTG passar perfekt in i rollen för att leda Avantimes erbjudande och framtida affärer, säger vd Thomas Lindvall.

Konsultmäklaren rustar i Jönköping

Konsultmäklaren A Society tar in Tobias Norgren som regionchef i Jönköping. Han kommer närmast från mjukvaruföretaget Klimator där han arbetade som partnerchef och har innan dess haft ledande roller på bland annat Saab och Kapsch Trafficcom.

– Jag är stolt över att ha fått förtroendet att leda A Society i Jönköping och ser mycket fram emot att använda mitt nätverk i Jönköping, bidra till tillväxt och tillsätta efterfrågad techkompetens. Teamet i regionen är fantastiskt och jag är säker på att vi tillsammans kommer uppnå nya framgångar, säger han i ett pressmeddelande.

– Tobias är ett lysande tillskott till A Society och jag är övertygad om att hans expertis kommer att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling i regionen. Teamet kommer utan tvekan att ledas på ett passionerat sätt och jag är mycket glad över att ha honom ombord, säger Mårten Jacobsson, som är regionchef för A Society Linköping.

Nordic Morning byter byråchef

Martin Sjöstrand blir ny byråchef på Pyramid Communication. Utnämnandet uppges vara en del i Nordic Mornings utvecklingsresa. Samtidigt som den nya byråchefen tar över kommer den tidigare byråchefen Rikard Jevinger istället att fokusera på kunder och affärsutveckling. Martin Sjöstrand har tidigare erfarenhet av varumärken och marknadsföring från företag som Sulzer, Alfa Laval och Tetra Pak. Han kommer att rapportera till Johanna Fagrell Köhler, vd på Nordic Morning.

– Pyramid Communication är en av Sveriges vassaste byråer och oslagbar inom internationell b2b-marknadsföring. Tillsammans med vårt fenomenala team kommer vi fortsätta stödja våra kunder att utveckla sina affärsframgångar. Integrationen av Pyramid i Nordic Morning är viktig eftersom den ger oss bättre förutsättningar att tillvarata synergier, samt att alltid ha kundservice, affärsnytta och kreativitet som prioritet, säger Martin Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.