Oslobaserade Einr är ett konsultföretag som specialiserat sig på logistiklösningar för stora volymer med hjälp av teknik från SAP. Nu blir man en del av Accenture. Einrs 42 anställda blir nu en del av Accentures SAP Business Group i Norden. Några ekonomiska villkor för transaktionen har inte offentliggjorts.

– Avtalet om att köpa Einr visar Accentures ambition att vara våra kunders främsta partner vid end-to-end-SAP-transformationer för försörjningskedjan. Den kombinerade styrkan hos Accenture och Einrs SAP-affärskonsulter kommer ytterligare förbättra vår marknadsposition hos kunderna och SAP i Norden, säger Accentures Nordenchef Carsten Sachmann i ett pressmeddelande.

– Under de senaste åtta åren har vi levererat lösningar för logistik, detaljhandel och hantering av leveranskedjan i stora volymer, som har hjälpt våra kunder att omvandla och växa inom sina branscher. Tillsammans med Accenture kommer vi att kunna leverera dessa högspecialiserade funktioner i stor skala, samtidigt som vi skapar nya spännande utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger bolagets vd Per Atle Steinsland om affären.