Det är Johan Ripe som tar över som vd på det nya Nethouse, som framöver kommer vara det Combined X-bolag som är inriktat på tjänster kring it-infrastruktur. Johan Ripe kommer närmast från Kyndryl och har under sina drygt 20 år i branschen även haft tunga chefsroller på flera bolag. På Visolit var han Sverigechef, och innan dess har han basat över just infrastrukturtjänster på Atea, CGI och Logica.

– Det ska bli väldigt spännande att få leda Nethouses tillväxtresa på den svenska it-driftmarknaden. Marknaden har konsoliderats och det finns inte så många fristående och trovärdiga helsvenska leverantörer kvar. Här kan Nethouse spela en roll, särskilt för de kunder som träffas av extra höga säkerhetskrav och regulatoriska krav, säger Johan Ripe i ett pressmeddelande.

Det nya Nethouse kommer vara något mindre än tidigare. För i samma veva ska Nethouses affärsområde inom systemutveckling slås samman med ett annat Combined X-bolag, Attentec.

De två delarna kommer skapa ett nytt bolag, som också kommer få ett nytt namn senare i år. Huvudfokus för det bolaget kommer vara affärsutvecklande systemutveckling, och Nethouses nuvarande vd Hans Dahlberg kommer bli vd.

– Det har varit en fantastisk resa att leda Nethouse dit vi är idag. Jag ser nu fram emot att tillsammans med alla skickliga medarbetare på Attentec och i Nethouse systemutvecklingsdel bygga en stark utmanare på den svenska marknaden, säger Hans Dahlberg i en kommentar.

Koncernchef Jörgen Qwist betonar än en gång vikten av att ha olika specialistbolag, och han ser fram emot att följa de två bolagens framfart.

– Vi investerar nu i att bygga om Nethouse och Attentec till två tydliga specialistbolag. Jag är väldigt glad över att Hans Dahlberg kommer leda det nya systemutvecklingsbolaget och att vi fått ombord Johan Ripe som ny vd för Nethouse. Vi vet att vi har urstark kompetens i båda verksamheterna och nu ska vi göra det mer känt på marknaden, säger han.