Det var i början av mars som Slacks ägare Salesforce gick ut med att de ska integrera Chat GPT i samarbetsverktyget. Genom att föra in den kraftfulla AI-tekniken i Slack-verktyget ska användare kunna få direkta sammanfattningar av konversationer, analysverktyg och skrivassistans i syfte att ”hjälpa miljontals företag att arbeta mer produktivt”, hette det.

I dag lanseras den nya plattformen Slack GPT, meddelar Salesforce i ett pressmeddelande.

Slack kommer att föra inbyggd AI in i användarupplevelsen för att hjälpa kunder att arbeta smartare, att lära sig snabbare och kommunicera bättre, skriver de i ett pressmeddelande i samband med lanseringen och exemplifierar med att AI-drivna konversationssammanfattningar och skrivassistens kommer att finnas direkt tillgängliga i verktyget, med bara ett klick.

Man ska också kunna få sammanfattningar av samtal från ljud- och videotjänsten Huddle, få uppdateringar om olästa meddelanden eller be Slack GPT att vara med på ett möte och direkt ge sammanfattningar eller råd.

Användare ska också få hjälp med att omvandla sökresultatet till en sammanfattning i text, uppger de.

I lanseringen lyfter Salesforce också en ny AI-kompatibel nocode-plattform som gör att användare ska kunna bygga arbetsflöden utan att behöva kunna koda, där processer automatiserats och användare ska kunna få enkla uppmaningar vid varje steg. Här ska man kunna integrera språkmodeller som ChatGPT eller Anthropics Claude.

Därtill släpper de en Einstein GPT-app för Slack. Slack är samtalsgränssnittet till Customer 360, och nu ska man kunna få ”Einstein GPT-drivna insikter från realtidsbaserad kunddata”.

I en kommentar till lanseringen säger Lidiane Jones, vd för Slack i ett pressmeddelande:

– Generativ AI har en enorm potential att förenkla arbetsprocesser och bidra till bättre produktivitet och affärsnytta. Tekniken kommer till sin rätta när AI kan analysera data från företagets mest pålitliga resurs – bolagets interna kunskap. Slack GPT är framtidens konversationsbaserade AI-plattform, som hjälper kunder att enkelt utnyttja pålitlig kunddata och värdefull medarbetarkunskap så att de kan arbeta smartare och fatta beslut snabbare.

Läs även: Vad är generativ AI? Så fungerar tekniken bakom Chat GPT