Mer än 21 miljoner ton gods fraktas årligen av Green Cargo, till runt 300 platser. Nu vill man ha en mer molnorienterad organisation med målet att bli mer datadriven och inriktad på innovation. Uppdraget har gått till DXC, som ska bistå med infrastruktur- och applikationstjänster.

Konsultbolaget har varit en strategisk partner till Green Cargo i nästan nio år. En viktig del av det nya avtalet, som är tecknat på sex år, handlar om DXC:s produkt Rail Cargo Management Solutions, RCMS som nu ska implementeras hos Green Cargos dotterbolag Nordic Transport Rail, NTR. Det är en järnvägsspecifik mjukvara som kan bland annat används för så kallad fleet management och hantering av kapacitet och logistik.

– DXC är en strategisk partner för Green Cargo och bidrar med många års djupgående branschkunskap för att hjälpa oss att arbeta som ett datadrivet företag, innovera snabbare och uppnå våra hållbarhetsmål. Genom att ytterligare optimera och integrera våra äldre it-system med den senaste digitala tekniken hjälper DXC oss att modernisera processerna i hela vår intermodala verksamhet, säger Green Cargos cio Ingo Paas i ett pressmeddelande.

– Järnvägsindustrin håller på att omvandlas av digital teknik. Kärnan i omvandlingen är data, som gör det möjligt för järnvägsoperatörer att fatta mer välgrundade beslut för sin verksamhet och uppfylla målen för förbättrad effektivitet, kundservice och hållbarhet, säger Martin Björk, vd på DXC Technology Sverige.