Coromatic jobbar med vad bolaget brukar kalla verksamhetskritisk infrastruktur, vilket innefattar såväl datacenter som säker kraftförsörjning. Nu har man valt att vässa sig inom kylteknik, genom att köpa samtliga aktier i Kristianstads Kylservice, ett bolag som har cirka 80 miljoner kronor i årsomsättning och 50 anställda.

Kristianstads Kylservice och de två dotterbolagen Karlskrona Kylservice och Kylel i Kristianstad arbetar med kyla, värme, värmeåtervinning, elinstallationer, solcellsanläggningar och laddstolpar främst i Skåne, Blekinge, Småland och Halland.

– Vi ser fortsatt goda tillväxtmöjligheter i de kombinerade verksamheterna. Coromatic har redan nu en bra kundbas och marknadsposition, och med produkter och tjänster från Kristianstads Kylservice i portföljen har vi stora möjligheter att skapa fortsatt tillväxt, säger Peter Neuberg, vd och koncernchef Coromatic i ett pressmeddelande.

Affären förväntas bli klar under maj och Tobias Levin, vd Kristianstads Kylservice, blickar nu fram emot en ny era för familjeföretaget som grundades 1957.

– Vi känner varandra sedan många år, och vi är övertygade om att detta kan hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling. Vi får en finansiellt stark ägare som är angelägen om fortsatt positiv utveckling, och vi kan tillsammans med Coromatic erbjuda våra kunder och medarbetare en kontinuitet i hur vi driver verksamheten. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och från familjens sida känner vi oss trygga med valet att sälja till Coromatic, säger han i en kommentar.