Det sociala nätverket för yrkesmänniskor har runt 20 000 anställda, och har ökat omsättningen varje kvartal senaste året. Men de följer ändå den trend som varit senaste året, där de stora techbolagen drar ner på personal, som en följd av de svagare ekonomiska tiderna som väntas framöver. 

Totalt har över 270 000 jobb inom techsektorn skurits bort under de senaste sex månaderna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters

I ett brev till de anställda skriver Linkedins vd Ryan Roslansky att nedskärningarna inom försäljning, drift och support syftar till att strömlinjeforma verksamheten och ta bort lager för att kunna fatta snabbare beslut. 

Han skriver också att marknaden och kundefterfrågan fluktuerar allt mer och att de därför ska använda sig mer av leverantörer och externa partners. 

I brevet uppger Roslansky också att de här förändringarna kommer att skapa 250 nya jobb. En talesperson för bolaget säger till Reuters att de anställda som påverkas av nedskärningarna är berättigade att söka de rollerna. 

Linkedin uppger också att de kommer att stänga den jobbansökningsapp som de erbjuder i Kina och hänvisar till en utmanande miljö.