Microsoft kommer att utöka sitt kundtest med AI-assistenten Microsoft 365 Copilot till 600 företag samtidigt som de fortsätter integrera chattboten i sin portfölj av Office-appar. Det rapporterar vår amerikanska systersajt Computerworld.

Det här innefattar bland annat nya sätt att använda Copilot med Outlook, Powerpoint och Whiteboard samt en ny ”karta” för att hjälpa verksamheter att integrera AI-verktyget.

Microsoft släppte M365 Copilot i mars. Den bygger på att föra in Chat GPT-teknik i mjukvarujättens produkter. Vid lanseringen sade vd Satya Nadella att tekniken ”radikalt skulle förändra hur datorer hjälper oss att tänka, planera och handla”.

Sedan lanseringen av Copilot har Microsoft på kort tid integrerat assistenten i allt från Teams till Word och Excel. Beroende på applikation kan Copilot utföra en rad åtgärder, som att sammanfatta konversationer, skapa projektidéer och utforma e-postsvar.

Hittills har assistenten testats på 20 kunder men detta utökas nu alltså till 600 stora globala företag.

Microsoft skriver om det här programmet som de kallar Microsoft 365 Copilot Early Access Program i en bloggpost på sin webbplats.