Den brittiska cybersäkerhetskonsulten Integrity360 köper sin svenska kollega Netsecure, som är baserat i Stockholm med cirka 40 anställda. Förvärvet beskrivs som ett led i Integrity360;s nordiska expansion, där Netsecure ska vara den plattform man utgår från.

Hur mycket det brittiska bolaget betalar har inte offentliggjorts. Med Netsecures anställda ombord kommer Integrity360-gruppen ha ungefär 360 anställda totalt.

– Jag är glad att Netsecure går samman med Integrity360 och fortsätter den tillväxtresa som vi startade för cirka åtta år sedan. Tack vare stödet från våra kunder och medarbetare har vi blivit en respekterad leverantör av cybertjänster i Sverige. Med Integrity360:s stöd kan vi expandera och täcka ytterligare nordiska marknader, säger Netsecures vd och grundare Jan Lindblom i ett pressmeddelande och välkomnar sina nya kollegor.

– Det är fantastiska nyheter för anställda, kunder och partners. Våra två företag kompletterar varandra fint, med gemensamma styrkor inom cyberinfrastruktur och SIEM-teknologier. Dessutom passar våra team bra ihop på ett kulturellt plan.

– Vi expanderar nu i hela Norden, vilket sker parallellt med vår tillväxt som den ledande oberoende specialisten på cybersäkerhetstjänster i Storbritannien och på Irland. I år kommer koncernen även att expandera till andra geografiska marknader, säger Ian Brown, styrelseordförande på Integrity360 i en kommentar.