Vi har tidigare skrivit om hur det Jönköpingsbaserade konsultbolaget Dizparc vill satsa framåt, både genom rekrytering och via förvärv. Nu gör man det störtsta köpet hittills, i digitalbyrån Esatto.

Enligt Dizparc stärker det framför allt kompetensen inom affärsutveckling, kommunikation, design och teknisk implementation.

– Esatto är ett välskött fint bolag. Det är entreprenöriellt drivet, och det vi fastnat mycket för är hur de agerar utifrån rollen som strategisk partner i kundens digitala transformation, säger Niclas Ekblad, som är styrelseordförande i Dizparc och vd på Huset invest, som ligger bakom investeringen som han hoppas ska stärka den uttalade strategin.

– När vi startade Dizparc för sex år sedan såg vi en lucka på marknaden. De flesta it-företag centraliserade sina verksamheter till storstäder och satsade på större företag och organisationer som kunder. Dizparc fokuserar på små och medelstora företag och vill finnas nära sina kunder geografiskt. Det innebär att vi i Småland ännu så länge har kontor i Jönköping, Anderstorp, Värnamo, Växjö och Kalmar. Vi upplever att vårt synsätt är uppskattat av kunderna, och vår tillväxt är också ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Esatto har i dagsläget runt 90 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Krakow, och för Dizparc innebär det att man numera har runt 330 anställda.

– Ihop blir vi en bra aktör för små och medelstora företag. Dizparc vill vara både it-bolag och en digital byrå och integrera den digitala kommunikationen med ERP-systemen och driften. Den typen av bolag vi riktar oss till har ofta en begränsad resurs att driva sådana frågor och då är det bättre att ta in en partner än att ha fyra-fem olika aktörer.

Hur mycket prislappen för Esatto landar på har parterna valt att inte gå ut med. Bolaget kommer drivas vidare under samma varumärke, men med tillägget att man är en del av Dizparc. Och Niclas Ekblad säger att de nya kollegorna också blir delägare i företaget.

– Det är fyra killar som grundade bolaget och nu kommer de in i en ny miljö och alla fyra kommer vara delägare även framöver, säger han.