För drygt två år sedan skrev vi om danska Prodata och dess planer på att kliva in i Sverige, under ledning av svenska Anders Gratte. Sedan dess har bolaget hunnit byta namn till Emagine, men hungern på Sverige verkar fortfarande vara densamma.

Idag meddelar Emagine att man köper det svenska bolaget Skillspark. Det är en affär som också innebär att två mångåriga konsultmäklarprofiler slår sig samman.

Vd på Skillspark är den tidigare mångårige vd:n på Ework, Zoran Covic. I det uppdraget tampades han bland annat mot Anders Gratte, som grundade Madeo som sedermera köptes av Zerochaos och numera verkar under namnet Workforce Logiq.

Nu ska man alltså jobba tillsammans. Skillspark har sex kontor i fem länder samt ett internationellt nätverk med frilansande it-specialister, som finns spridda i 19 länder. Nu blir de alltså en del av Emagine.

– Vi är mycket glada åt att kunna välkomna Skillspark ombord och jag ser fram emot möjligheten att få arbeta tätt med Zoran. Vi har samma ambitioner om att utmana den klassiska dynamiken som idag råder på konsultmarknaden och vi tror att det är extremt viktigt att kunna erbjuda internationell kompetens om man ska ha ett flexibelt, skalbart och konkurrenskraftigt erbjudande, säger Anders Gratte i ett pressmeddelande och ser fram emot att slå ihop bolagen.

– Deras unika plattform för distansarbete frigör it-talanger på global nivå, vilket ger våra kunder tillgång till en stor pool av mätbara, effektiva topptalanger världen över till ett konkurrenskraftigt pris. Emagine tror starkt på att nearshore- och fjärrkonsultlösningar är här för att stanna.

I samband med förvärvet kliver Zoran Covic in i Emagines ledningsgrupp, och hans uppdrag framöver blir att ansvara för gruppens nearshoring- och fjärrkonsulttjänster.

– Vi ser fram emot att bli en del av Emagine. Tillsammans har vi en vision om att kunna förse våra kunder med it-kompetens över nationsgränserna och alltid erbjuda den bästa specialisten. För moderna företag är fysisk placering inte längre den viktigaste faktorn, utan det är att få tillgång till den mest kompetenta personen. Just därför har vi skapat och byggt upp vår verksamhet baserad på fjärrkonsulttjänster, säger Zoran Covic i en kommentar.