Indiska uppstickaren värvar från TCS

Christer Nocke är ny chef för affärsutveckling för stora och strategiska affärer i Sverige på den indiska konsultjätten LTI Mindtree. Han har drygt 25 års erfarenhet och har haft flera chefsbefattningar på TCS, var bland annat biträdande landschef för Sverige. För LTI Mindtree är rekryteringen ett viktigt steg i att utöka sin närvaro på den svenska och nordiska marknaden.

– LTI och Mindtree är två intressanta bolag som precis gått samman och har en stark lokal koppling genom sitt nordiska arv, vilket i kombination med sin globala expertis erbjuder många möjligheter. Jag är glad över att bli del av en så dynamisk och innovativ organisation som har ett sånt starkt rykte att leverera excellens och kundvärde och jag ser fram emot att arbeta med de talangfulla teamen på LTI Mindtree och bidra till företagets fortsatta tillväxt i Sverige och Norden, säger han i en kommentar.

B3 hämtar vd på Knowit för sitt kodgäng

Christian Bratt är ny vd på B3 Consulting Groups specialistbolag B3 Coderight. Han kommer närmast från Knowit Experience. Innan dess var han teknikchef på Creuna, som numera ägs av Knowit. B3 Coderight jobbar med digitala upplevelser, webbsidor, integrationer och it-system och har ett 40-tal medarbetare. Det nya uppdraget började den 8 maj.

– Jag har länge sneglat på B3s extremt erfarna och duktiga konsulter och ser i min nya roll verkligen fram mot att tillsammans med dem ta fram riktigt spännande kunderbjudanden och göra fantastiska leveranser till våra kunder, säger Christian Bratt i ett pressmeddelande.

– Christian Bratt är en erfaren ledare med gedigen erfarenhet inom systemutveckling och webb. Han har också ett mycket stort engagemang för digitalisering, tech och agilt ledarskap vilket kommer vara viktigt för både B3 Coderights och B3:s fortsatta utveckling, säger Anette Billing, vd och koncernchef för B3 Consulting Group.

Intel-profilen kliver över till Supermicro

Serverbolaget Supermicro är nästa anhalt för Mike Creutzer, som därmed lämnar svenska Intel efter drygt 22 år. På Supermicro får han titeln affärsutvecklingschef i Emea.

– Supermicro har vuxit väldigt starkt de senaste åren, framför allt i USA och nu är fokuset att göra samma resa här i Emea. Det som lockade mig var den enorma potentialen Supermicro har här och den otroligt starka produktportföljen, särskilt inom AI, gröna datacenter och kommunikation, säger Mike Creutzer om sitt nya uppdrag.

Ny säljchef på Great IT

Bea Garcia är ny säljchef på Great IT, där hon även kommer sitta i koncernledningen. Under sina drygt 25 år i branschen har bland annat startat en mediebyrå och var med och grundade den obemannade livsmedelsbutikskedjan Lifvs, med techplattformen Storekey.

– För mig är människorna det viktigaste och Great IT har lyckats skapa en fantastisk kultur. Bolaget sticker ut i mängden genom att göra saker lite annorlunda och med mycket hjärta. Den värdegrund av driv, mod och engagemang som man arbetar utifrån är inte tomma ord utan är bolagets DNA och definierar vilka man är och vad man kan åstadkomma tillsammans, säger hon i en kommentar om det nya uppdraget.

– Vår tillväxtresa har nu kommit till punkten då vi stärker upp koncernledningen med en säljchef. Vi har under våra snart fem år växt från noll till över 130 anställda. Efter ett mycket framgångsrikt 2022 stärker vi nu upp med en säljchef och jag är extra glad att kunna hälsa Bea Garcia välkommen, säger vd Ola Ehrstedt.

Teknikkonsulten plockar finsk chef från Kone

Thomas Hietto är ny affärsområdeschef för Sweco Finland och blir också medlem i teknikkonsultens ledningsgrupp från den 1 juni. Han har under större delen av sin karriär arbetat för Kone Corporation i flera ledande befattningar och på olika marknader över hela världen. Han har också varit biträdande vd på Caverion Corporation. Nu efterträder Thomas Hietto Markku Varis som går i pension efter 30 år på Sweco.

– Jag ser fram emot att börja på Sweco, att arbeta tillsammans och bygga upp och stärka våra medarbetare på ett sätt som kommer att gynna både våra kunder och samhället i stort, säger Thomas Hietto i ett pressmeddelande.

– Thomas har mångårig och omfattande erfarenhet av att leda stora internationella organisationer och förbättra deras resultat i tider av förändring, och jag är övertygad om att han kommer att leda Sweco Finland mot fortsatta framgångar. Jag vill också tacka Markku Varis, som har varit instrumentell i Sweco Finlands positiva utveckling, säger Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman.

Tunga namn till Techsveriges styrelse

Ateas vd Linus Wallin och Nexers vd Lars Kry valdes under årsmötet den 11 maj in som ledamöter i Techsveriges styrelse. Styrelsen väljs årligen vid årsmötet efter att valberedningen lagt fram förslag till ledamöter. Utöver ordföranden ska styrelsen bestå av minst tio och högst 20 ledamöter.

– Jag har personligen ett stort engagemang i de frågor som Techsverige driver kring utbildning, mångfald och jämställdhet men även det ansvar som det innebär att bygga framtidens samhälle med teknik som möjliggörare. Tech är vår tids stora paradigmskifte och vi är mitt i en spännande tid med fantastiska möjligheter där jag hoppas kunna vara med och bidra till en positiv och hållbar samhällsutveckling, säger Lars Kry i ett pressmeddelande.

Och Linus Wallin fyller i:

– Techsverige spelar en viktig roll i att forma framtiden för branschen och jag är tacksam för förtroendet som valberedningen har gett mig. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen driva våra gemensamma frågor för att främja både den svenska techbranschen och samhället i stort.

– Vi är glada över att få välkomna Linus Wallin och Lars Kry in i styrelsen. Jag är övertygad om att de, med sina erfarenheter och tillsammans med övriga ledamöter, kommer att bidra starkt till Techsveriges och branschens fortsatta utveckling och arbete med att skapa bästa förutsättningar för en världsledande techsektor i Sverige, säger förbundsdirektör Åsa Zetterberg.

Den nya styrelsen utgörs av Per Wallentin, Knowit, ordförande, Carl-Johan Hamilton, Ants, Sofia Gerstenfeld, Visma Enterprise, Anders Olsson, Telia, Vahid Zohali, IBM, Bjarte Bugge, Usify, Yashar Moradbakhti, Lingio, Sara Murby Forste, Orange Business, Lars Kry, Nexer, Linus Wallin, Atea, Jenny Lindqvist, Ericsson, Bjørn Ivar Moen, Telenor Sverige, Charlotte Eriksson, Softronic, Tomas Frimmel, Microsoft och Åsa Zetterberg, Techsverige.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.