NCC ska framöver jobba med IFS Cloud Enterprise Asset Management och IFS Cloud ERP, vilka kommer användas av 7 000 NCC-anställda. Enligt IFS har byggjätten strävat efter att förbättra sin effektivitet och produktivitet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Redan i april började IFS Cloud EAM användas av 535 anställda inom NCC:s dotterbolag NCC Industry, en implementering som stöttades av IFS partner Cillco. Nu är det alltså dags att växla upp.

IFS kommer ersätta NCC:s tidigare system, vilka varit Infor Lawson ERP och IBM Maximo EAM.

– Vi går igenom en strategisk digital transformationsresa. Och att bli allt mer datainformerade är ett av våra främsta mål på vägen mot att nå våra övergripande mål och upprätthålla den högsta nivån av service för våra kunder, säger Kari Kulotie, cio på NCC i ett pressmeddelande och säger vidare:

– Byggbranschen har en utmanande och mycket konkurrensutsatt marknad, och genom att bli mer datainformerad och därigenom kunna fatta beslut baserat på korrekt data, kommer vi få bättre kontroll över vår verksamhet. Vi är övertygade om att IFS Cloud är det rätta valet för denna uppgift och ser fram emot att fortsätta arbeta med IFS.

NCC har också valt IFS Succsess Services-tjänsten för att stödja implementeringen av IFS Cloud.

­– Vi är mycket glada över att bli utvalda att stödja NCC i denna spännande transformation. NCC är en viktig aktör i den nordiska byggbranschen. Vi ser fram emot att hjälpa NCC att nå sina mål att bli allt mer datainformerade, och på så sätt öka deras kontroll över verksamhetens kärnprocesser, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS i en kommentar.