Microsoft plockar in cio från Ica

Annika Rådeström är ny affärsområdeschef för Customer Success Units på Microsoft i Sverige. Hon börjar sitt nya uppdrag den 1 juni och kommer då även att ingå i den svenska ledningsgruppen. Annika kommer närmast från rollen som cio på Ica Sverige, och har över 20 års erfarenhet från både telekom- och dagligvarubranschen.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och är tacksam för möjligheten att leda Microsofts Customer Success Unit. Det finns stora möjligheter kopplat till innovation och digitalisering inom alla branscher. Jag tror att partnerskap och långsiktigt samarbete är framgångsfaktorer för att nyttja teknikens möjligheter, kommenterar hon sin nya roll i ett pressmeddelande.

– Annikas breda erfarenhet av såväl nationella som internationella roller och från olika branscher kommer väl till pass i Microsofts svenska organisation och den globala kontext där många av våra kunder befinner sig, säger Microsofts Sverige-vd Tomas Frimmel.

Iver säkrar upp med chef från Avanza

Christoffer Wesén är ny chef för Security Operations på Iver. Det innebär att han kommer ansvara för Ivers fortsatta utveckling av SOC-tjänster och kundleveranser. Han har med sig lång erfarenhet från ledande befattningar inom it-säkerhet och kommer närmast från Avanza Bank, där han också hade ansvar för att bygga upp SOC-tjänsten. Han kommer jobba med Ivers affärsområde ICS, som står för Information and Cyber Security.

– Det finns redan riktiga duktiga team på plats, team som utvecklas och växer med fler riktigt vassa nya kollegor. It-säkerhet rör sig och växer snabbt och vi kommer fokusera hårt på att skala upp vårt erbjudande, ett exempel på detta är vår alldeles nya SOC-hubb i Malmö. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att bygga upp och vidareutveckla vår Security Operations och SOC, säger han i ett pressmeddelande.

– Christoffer är en erfaren och omtyckt ledare med bred erfarenhet från ledande befattningar inom it-säkerhet och han har också erfarenheter från konsultsidan där han arbetat med en stor mängd nordiska verksamheters it-säkerhetsarbete. Med Christoffer ombord kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och vårt kundbemötande, säger Stefan Lager, affärsområdeschef för ICS på Iver.

Byter Telia mot Orange Business

Orange Business satsar stort inom molnet, data och digitala tjänster i Europa. Nu har man plockat in Gabriel Yttermalm i rollen som alliance manager, där han får ansvar för Microsoft samt ett par ytterligare leverantörer. Han börjar i juni och kommer närmast från Telia. Totalt har han mer än 30 års erfarenhet från branschen och är även styrelsemedlem i Microsofts partnerförening IAMCP, samt driver Citrix User Group Sweden tillsammans med Kent Söderlund Lärkfors.

– Med alla mina år i branschen, i både tekniska roller och affärsroller vet jag vad som krävs från partnerskapet för att gagna alla parter, inte minst våra kunder. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med teamet ytterligare utveckla Orange Business position på den svenska och nordiska marknaden framöver, säger han.

Dubbelt upp för Sopra Steria

Sopra Steria stärker upp en av sina fyra affärsenheter, Core Tech Solutions, med två nya namn, Jan Nordström och Sanne Tell kliver båda in och får titeln business owner.

Sanne Tell kommer närmast från Combitech där hon var affärsenhetschef med ansvar för arkitekter, scrum-masters och utvecklare. På Sopra Steria ska hon jobba med konsulter som har fokus på Java och skräddarsydda system.

– Det märks verkligen att man jobbat hårt på företagskulturen och det går i linje med vad jag drivs av, att nå resultat och att få människor runt omkring mig att må bra. Sälj, rekrytering och att behålla personal hänger alla ihop, får man till det riktigt bra skapas tillväxt automatiskt, säger hon om sitt nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Jan Nordström ansluter från en roll som affärsområdeschef på Microsoftpartnern Innofactor. han får en liknande roll, men med inriktning på Dotnet istället för Java.

– Mitt intryck av Sopra Steria är att det verkar vara en mycket varm arbetsplats, här står man för vad man säger och alla medarbetare känns drivna och nyfikna. Bolaget är dessutom på en mycket spännande tillväxtresa där jag tror jag kan bidra med min erfarenhet, säger han.

– Det känns otroligt roligt att välkomna Sanne och Janne till Sopra Steria. Vi är på en spännande tillväxtresa där en del innefattar att utöka affärsenheten Core Tech Solutions och utveckla affären, säger chefen för Core Tech Solutions, Tobias Classon.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.