Familjeföretaget Dafgårds jobbar med frysta och kylda livsmedel för restauranger, storkök och konsumenter. Vi har tidigare skrivit om bolagets flytt till molnet.

Redan runt millennieskiftet valde man att satsa på SAP, och för några år sedan tog man alltså klivet till S4, och nu flyttas allt fler användare över till Fiori, som är SAP:s nya gränssnitt. Dessutom jobbar man med SAP inom e-handel och analys, med SAP Commerce Cloud och SAP Analytics Cloud.

Nu väntar nästa stora steg, som blir att gå över till logistikplattformen SAP Extended Warehouse Management. EWM. Förberedelserna är igång och målet är att EWM ska vara infört innan 2025.

– Köket i Källby växer och vi verkar idag på en global matmarknad. Jag är glad över att mina företrädare valde SAP:s affärssystem, det gör att vi kan växa ännu mer utan att behöva fundera över ett potentiellt byte. Att ligga i teknisk framkant har hjälpt oss i över 80 år att laga god mat och planen är att fortsätta minst lika länge till, säger Fredrik Dafgård, cdo på Dafgårds i ett pressmeddelande.