Ikano Bank är verksamt över hela Europa och har tidigare använt olika lösningar i de åtta länder som banken är verksam i. När man nu beslutat att bygga kapacitet i flera länder på en grundläggande bankplattform föll valet på den indiska konsultjätten TCS SaaS-plattorm TCS Bancs.

Arbetet inleds i Sverige med en strävan efter att banken ska omvandla och konsolidera sin europeiska kontohantering, inlåning såväl som osäkrade utlåningsverksamheter mot detaljhandel på TCS Bancs. Det övergripande målet med satsningen är att den nya centraliserade plattformen ska hjälpa banken att förnya och lansera produkter snabbare, komma in på nya marknader, standardisera processer, följa lokala lagar och regleringar samt öka motståndskraften.

– Vår strategi är att bygga en framtidsbank som är helt digital och fokuserad på en överlägsen kundupplevelse. Vår bank har alltid vågat vara annorlunda samtidigt som vi strävat efter att förenkla vårt sätt att arbeta. Den här grundläggande banktransformationen, som fokuserar på att förenkla vårt tekniska landskap med hjälp av en leverantör av bästa tillgängliga lösningar, reflekterar denna filosofi, säger Mikael Andersson, chef för Digital Delivery på Ikano Bank i ett pressmeddelande.

– TCS Bancs tillhandahåller en robust, framtidsredo, molnbaserad digital grund som kommer att stödja bankens innovations- och tillväxtstrategi. Vår erfarenhet av att genomföra transformationer som denna samt vår långa erfarenhet av att arbeta med nordiska banker och vår produktsvits inbyggda marknads- och regulatoriska beredskap gör oss till den föredragna partnern för progressiva banker för deras tillväxt- och transformationsmål, säger Venkateshwaran Srinivasan, global chef för Financial Solutions på TCS i en kommentar.