Det blir Christian Dempe som tar över som ny vd på Aderian. Han plockas in från en coo-roll på bolaget. Innan Aderian var han chef för Region Väst på Candidator, som numera är en del av Iver.

Sedan etableringen av det som nu är Aderian för ett drygt år sedan har bolaget vuxit och består nu av tolv bolag, och har närmare en miljard kronor i omsättning.

– Aderian har idag etablerat sig som en ledande it-partner och jag ser fram emot att tillsammans med mycket kompetenta medarbetare fortsätta det arbete som påbörjats. Jag vill framföra mitt stora tack till Mia Åslander för en mycket bra start med Aderian. Vi kommer öka fokus på entreprenörsdriven effektivisering och verksamhetsutveckling för att addera ytterligare mervärde till våra kunder på marknaden och fortsätta växa koncernen, säger Christian Dempe i ett pressmeddelande.

Mia Åslander lämnar alltså det bolag hon varit med och bygga upp.

– Det har varit en otroligt intensiv och spännande resa. Aderian är nu ett starkt sammansvetsat team, rätt rustat för nästa steg och jag är övertygad om att Christian är rätt person att driva bolaget vidare. Jag tror mycket på Aderian framåt och kommer att förbli aktieägare i koncernen, säger hon.

Styrelseledamot Johan de Verdier, även han med ett förflutet på Candidator, kommenterar vd-bytet så här:

– Styrelsen är mycket nöjda över att välkomna Christian som vd och koncernchef. Vi är helt övertygade om att Christians gedigna erfarenhet blir mycket värdefull när Aderian nu går in i nästa fas på sin framgångsrika resa. Vi vill även rikta ett stort tack till Mia, som gjort ett fantastiskt arbete med att etablera gruppen samt initierat många och viktiga samarbeten mellan bolagen.