Nordic Capital-ägda Conscia satsar vidare i Sverige. Nu köper man den svenska Ciscopartnern Miradot. Konsultbolaget, som jobbar med att automatisera infrastruktur inom moln, datacenter, nätverk, säkerhet och service providers enligt ett egenutvecklat ramverk, omsätter 80 miljoner kronor och har elva anställda. 2020 blev Miradot också som världens första bolag prisat som Cisco Devnet Specialized Partner.

– Conscia är bäst på it-infrastruktur. De kompletterar vårt automationserbjudande fantastiskt väl, och vår gemensamma leverans fungerar bevisligen väldigt bra. Vi är bäst på automation. Med Conscia kan vi som en del av ett större team och bredare erbjudande öka vår leveranskapacitet hos befintliga kunder och snabbare nå betydligt flera, nationellt och internationellt, säger Marcus Lind, vd och medgrundare av Miradot i ett pressmeddelande.

Från och med idag kommer Miradot att ingå i Conscia som affärsområdet Automation. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

– Den digitala transformationen med AI-stöd har bara börjat. Ett företags framgång beror idag mer än någonsin tidigare på förmågan att snabbt anamma och omvandla ny teknologi till affärsvärde. Den förmågan avgörs av hur bra man är på att inte bara automatisera infrastruktur utan också anpassa processer och kultur, säger Conscias vd Lars Kyhlstedt och är imponerad av det bolag han just köpt.

– Miradot adresserar alla delar vilket är unikt, vi har sett vilken enorm skillnad de gör hos flera gemensamma kunder för att få ut värdet av deras it-investeringar. Ett resultat blir att it-infrastruktur kan konsumeras som tjänster av hela verksamheten, genom till exempel självbetjäningsportaler i Servicenow.