Accessbolaget hämtar vd på Cygate

Anna Wallert är ny vd på operatören Accessbolaget, en roll hon tillträder i mitten av augusti. Hon kommer närmast från Telia Cygate där hon varit regionchef. Innan dess har hon bland annat haft roller som ansvarig för Large Corporate and Public på Dustin, och säljansvarig för Ateas största kunder.

– Jag ser verkligen fram emot att tillträda min roll på Accessbolaget. Det är ett bolag med stor tillväxtpotential och kompetenta medarbetare, säger hon i en kommentar.

– Vi är oerhört glada att kunna presentera Anna som ny vd. Med hennes gedigna bakgrund och erfarenheter från både telekom och it-sidan är Anna helt rätt person att driva och utveckla bolaget vidare och säkra en fortsatt stark tillväxt, säger Bo Jungner, ordförande i Accessbolaget.

Ny vd på teknikkonsulten

Moa Borland är från och med 1 juni vd på teknikkonsultbolaget Sigma Industry East, med verksamhet i Linköping och Norrköping. Hon har tidigare pluggat och jobbat i Linköping och kommer nu tillbaka efter att haft chefsroller inom försvarsindustrin och energibranschen.

– Vi ska vara heltäckande i vår leverans till industribolagen i Östergötland och alltid leverera över förväntan. Det viktigaste är att vi känner tillhörighet inom teamet och att vi har roligt på jobbet, då kommer resten att falla på plats också. Jag står för ett lyhört och inkluderande ledarskap där alla ska känna sig sedda och få den utveckling de önskar, säger hon i ett pressmeddelande.

Tobias Wilhelmson, vice vd för Sigma Industry East North-koncernen välkomnar henne:

– Moa har en sällsynt förmåga att köra på i full fart samtidigt som hon får med sig alla på tåget. Hon får saker att hända, det såg vi redan under tiden då hon arbetade hos oss som konsult. Vi tror definitivt att denna rekrytering, tillsammans med befintliga talanger, kommer att göra oss till en ledande aktör på marknaden, säger han.

Implema värvar dynamiskt från CGI

Konsultbolaget tar in Hanna Svensson som affärsenhetschef för Dynamics. Hon kommer närmast från en liknande roll på CGI. Dessförinnan hade hon ett antal olika chefsroller på Acando, som köptes upp av CGI.

Hon börjar den 1 juni och kommer att vara placerad på Implemas Göteborgskontor. Uppdraget blir att vidareutveckla och växa affärsområdet Microsoft Dynamics.

– Det är flera saker som lockar mig med Implema, bland annat hur man bedriver projekt. Dessutom brinner de precis som jag för att göra skillnad på riktigt för de företag vi arbetar för och att bidra till ett svenskt näringsliv i världsklass. Implema har redan idag en väldigt vass Dynamics-enhet och marknaden är fantastisk just nu, så jag ser fram emot att vi ska uträtta stordåd tillsammans, säger hon i ett pressmeddelande.

Vd Jörgen Aronsson välkomnar den senaste rekryteringen i bolagets nyligen startade offensiv.

– Vi ser att vi har en stor potential att utveckla vår Dynamics-affär och Hanna är helt rätt person att leda det arbetet. Förutom att hon har en djup kunskap både om Dynamics och it-konsultvärlden är hon en erkänt god ledare och lagspelare. Dessutom har hon ett enormt driv. Det är saker vi värdesätter mycket på Implema, säger han.

Han leder Solitas nya AI-satsning

Konsultbolaget Solita har dragit igång en ny kompetensenhet för generativ AI, där man ska hjälpa kunderna att utnyttja de möjligheter som stora språkmodeller ger. Enheten kommer att drivas från Sverige, Finland, Estland, Danmark, Belgien och Tyskland. Det handlar bland annat om att stötta företag att införa generativ AI inom programvarudesign och arkitektur och kartlägga risker relaterade till informationssäkerhet. Samtidigt kommer man att stötta alla Solitas egna affärsområden.

– Det är verkligen en hype runt generativ AI just nu och många företag funderar över hur just de kan dra nytta av AI. Att använda AI kan verka enkelt, men det innebär också risker. Många företag kommer att ha stor nytta av AI framöver, men det är viktigt att utgå ifrån sin egen verksamhet och dess behov istället för att utgå ifrån tekniken, säger Niklas Liedholm, som är affärsansvarig för Solitas enhet för AI och data science i Sverige.

– Möjligheten att använda generativ AI på ett affärsinriktat sätt, i takt med att det fortsätter att utvecklas, kommer att ge en exceptionell konkurrensfördel. Utan en djup förståelse för effekterna av generativ artificiell intelligens kan företag dock stöta på problem. Våra experter inom generativ AI hjälper företag att använda artificiell intelligens som en katalysator för tillväxt på ett effektivt och säkert sätt, säger Solitas vd Ossi Lindroos.

Hon ska bygga Dustins kultur

Jenny Ring har utsetts till ny chef för People, Culture & Sustainability på Dustin. Hon tillträder sin nya roll 1 juni och blir då även medlem av koncernledningen.

Hon kommer närmast från rollen som ansvarig för Customer Fulfilment på Dustin och har haft flera ledarroller inom bolaget sedan 2015, då hon kom efter att ha varit försäljningschef på GE Money Bank. Jenny Ring efterträder Martin Lindecrantz som tidigare meddelat att han lämnar bolaget.

– Människorna och vår starka kultur är viktiga framgångsfaktorer för Dustins tillväxt. Jag ser fram emot att bygga på mina tidigare erfarenheter för att tillsammans med teamet fortsätta utveckla arbetet inom People, Culture och Sustainability för att bidra till Dustins fortsatta resa, säger hon i en kommentar.

– Jenny har lång erfarenhet av att leda komplexa, multinationella organisationer och har en stark kompetens kring ledarskapsfrågor kombinerat med stor kunskap om vår affär. Därför är jag väldigt glad att Jenny nu tar över ansvaret för People, Culture och Sustainability när vi ska fortsätta utveckla Dustin på samtliga våra marknader, säger vd och koncernchef Johan Karlsson i ett pressmeddelande.

Axiell tar in ny hr-chef

Svenska Axiell, som levererar mjukvara och digitala tjänster till kultursektorn, har tagit in Malin Ruijsenaars som ny CHRO, vilket står för chief human resource officer. Det innebär att hon får övergripande och strategiskt ansvar för koncernens hr-frågor. Hon tillträder den 1 september och kommer då även att ingå i Axiells koncernledning. Hon kommer närmast från Grenspecialisten där hon varit i fem år. Innan dess har hon varit på bolag som till exempel Lime Technologies, Tretton37 och Axis.

– Mina viktigaste uppdrag blir att jobba för att Axiell ska vara ett av förstahandsvalen för de högkompetenta individer som utgör kärnan i bolaget, samt utveckla kulturen och stötta bolagets chefer med ledarskaps- och organisationsutveckling. Axiell är ett ambitiöst företag med blicken framåt, en stark historia och en god grund att stå på, säger hon i en kommentar.

– Jag är mycket glad att välkomna Malin Ruijsenaars till Axiell. Med hennes strategiska kompetens som bas och breda erfarenhet av byggande av företagskultur, talent management och globalt hr-arbete, förstärker vi vår förmåga att vara ett produktivt företag och en bra och attraktiv arbetsgivare, säger Axiells vd Joel Sommerfeldt.

Leder Great IT:s nya affärsområde

Under våren har ett nytt affärsområde vuxit fram på Great IT. Det nya området Managed Services kommer att ledas av Jens Thystrup. Han har tidigare varit vd på Thystrup Data samt tjänstechef på Tietoevry. Det nya området ska hjälpa kunder att vara proaktiva och minimera risker vid inköp av it-tjänster, vilket bland annat ska ske utifrån en katalog som baseras på tidigare genomförda projekt.

– Efter många års erfarenhet inom it-branschen insåg jag att många projekt och leveranser har gemensamma nämnare och att arbetsmoment upprepas. Genom att standardisera och paketera dessa kan vi erbjuda kunder effektiva leveranser oavsett om det är via en deltidstjänst eller ett helt team. Genom ett proaktivt arbete skalas leveransen beroende på kundens behov, säger Jens Thystrup om det nya uppdraget.

Haus rustar för vården

Kommunikationsföretaget Haus Tech rekryterar Lars Rönnlöv som ansvarig för Healthcare. Han kommer senast från SaaS-bolaget Aurora Innovation. Inom Haus Techs Healthcare-enhet jobbar man med att bygga integrationer och automatisera patientflöden för offentliga och privata vårdgivare, från kravställning till en färdig produkt och underhåll. Lars Rönnvall har under de senaste 15 åren arbetat med affärs- och verksamhetsutveckling nära vårdkunder och dess partner i Sveriges samtliga regioner.

– Jag ser fram emot att kunna fortsätta bidra till digitaliseringen av patientens vårdkontakter med hjälp av ännu effektivare verktyg på Haus, säger Lars Rönnlöv om sitt nya uppdrag.

Veckans chefsnyheter publiceras först i nyhetsbrevet Branschkollen. För att vara först med de senaste nyheterna, prenumerera här.