Raspberry Pi:s vd Eben Upton skriver i ett nyhetsbrev att Raspberry Pi Foundation nu ska utöka tillverkningen av enkortsdatorn så att den kan nå upp till en miljon enheter per månad, rapporterar Tom's Hardware.

På grund av logistikproblem och materialbrist i skuggan av coronapandemin har tillgången på Raspberry Pi-enheter varit kraftigt begränsad sedan 2021.

Under första kvartalet 2023 kunde Raspberry Pi Foundation bara leverera 800 000 enheter, vilket gjorde det till företagets sämsta kvartal sedan 2015. Tidigare kunde företaget leverera samma mängd enheter inom loppet av månad.

Enligt Eben Upton ska det senaste kvartalets låga siffror kunna spåras till både begränsningarna i logistikkedjan samt att tillverkningen schemalades för att prioritera julhandeln.

Återhämtningen ser däremot ut att komma under 2023. Dels för att Sony bunkrat upp med delar av materialet som behövs för tillverkningen som inte är kisel. Enligt Eben Upton förväntas 600 000 enheter säljas i maj, 800 000 enheter i juni och en miljon enheter i juli och framåt tills dess att orderstocken är åtgärdad och det kommer finnas en allmän tillgång på enkortsdatorn igen.

Läs också: Sony erbjuder AI-plattform till Raspberry Pi