Den nordiska mjukvarujätten Visma växer vidare med hjälp av förvärv.. Nu slukar man Göteborgsbaserade Tooeasy, som jobbar med personal- och schemahantering och då främst inom retailbranschen.

– Att kunna välkomna ännu ett framgångsrikt bolag som erbjuder en stark molnbaserad systemlösning är som alltid oerhört roligt. Planen framåt är att växa tillsammans med Tooeasy både där de är starka idag men också inom andra branscher, säger Carola Lissel, strategichef för Visma Sverige i ett pressmeddelande.

Grunden till Tooeasy startades redan 2006 och var då en tjänst inom ett kundcase. Ett eget bolag blev det först 2013. Idag är det många stora retailbolag som använder produkten, som är ett system för planering, schemaläggning och uppföljning. Produkten finns tillgänglig via webb eller en app och har integration med fler än 35 olika system för ERP, hr och lön.

– Vi är väldigt stolta och glada över att bli en del av Vismafamiljen. Vi kommer fortsatt att vara det nära och omhändertagande Tooeasy, nu med en stabil ägare och ett enormt stort kunskapskapital i ryggen, där vi tillsammans kommer att bli ännu bättre, säger bolagets vd Jonas Lindblom.