Göteborgsbaserade Progrits jobbar med mjukvara. Idag består bolaget av tio b2b-orienterade affärsenheter som utvecklar och levererar verksamhetskritisk mjukvara och tjänster inom områden som transport och logistik, fordon samt integrerad e-handel.

Koncernen har drygt 200 anställda, där runt hälften är mjukvaruutvecklare. Progrits produkter och tjänster används dagligen av ungefär 5000 nordiska och internationella kunder. För danska Axcel är köpet ett sätt att stärka sin nordiska närvaro.

– Vi ser fram mot att ansluta oss till Axcel, som har erfarenhet av att stödja och driva ökad
tillväxt i bolag liknande våra, och som besitter en bred kompetens inom tech-sektorn. Vi ska nu fortsätta att expandera, både i Sverige och internationellt, samt bygga en starkare grupp tillsammans, säger Progrits vd Björn Ekström i ett pressmeddelande.

– Progrits är ledande inom sina specifika inriktningar med både starka lokala positioner och kundrelationer. Man har verksamhetskritisk mjukvara, en skalbar plattform för fortsatt tillväxt och en stark ledningsgrupp som vi verkligen ser fram emot att arbeta tillsammans med, säger Björn Larsson, partner på Axcel i en kommentar till förvärvet.