I en intern presentation från juni 2022 diskuterar Microsoft möjligheten att göra sitt operativsystem Windows tillgängligt att strömma till vilken enhet som helst, rapporterar The Verge. I presentationen skriver Microsoft också att de behöver säkra Windows kommersiella värde och svara gentemot hotet från Chromebook.

Den interna presentationen ska framkommit i samband med ett förhör mellan Microsoft och USA:s motsvarighet till Konkurrensverket, FTC, gällande företagets planerade köp av Activision Blizzard.

Sedan tidigare har Microsoft försökt locka över företagsanvändare till molnet i och med Windows 365 som lanserades 2021. Med tiden har Windows 365 integrerats allt mer med Windows 11 och det är idag möjligt för användare att anluta till en molndator via det virtuella skrivbordet.

Microsoft har även presenterat en Windows 365 Boot-funktion som i framtiden ska göra så en dator kan startas direkt till en molndator istället för ett lokalt operativsystem. Den interna presentationen nämner inget om att Microsoft skulle vilja avveckla sitt lokala operativsystem i någon mån.

Läs också: Microsoft flyttar över E-post och Kalender till Outlook – men när?