Uppdatering (2023-07-19):

Meta har nu skickat ut den första stora uppdateringen av Threads, appen som för närvarande är den främsta utmanaren till Twitter.

Den stora nyheten är att det nu har lagts till en följarflik, något som gör det möjligt att se vilka som följer ens flöde.

Vidare erbjuds möjligheten att översätta inlägg från ett språk till ett annat. Dessutom erbjuds diverse optimeringar under ytan, något som ska göra appen snabbare och smidigare att använda.

I sammanhanget bör det återigen nämnas att Threads inte finns tillgänglig i Sverige och övriga EU-länder, så om du vill ladda ner appen från App Store eller Google Play behöver du ha ett konto som registrerats i ett annat land. Därefter behöver du koppla upp dig mot det landet med hjälp av VPN för att använda tjänsten.

Uppdatering (2023-07-07):

I torsdags lanserades Metas Twitter-utmanare Threads i 100 länder. I skrivande stund har den nya sociala medier-appen redan över 50 miljoner profiler, 95 miljoner inlägg och 190 miljoner gilla-markeringar, rapporterar The Verge.

Användare som registrerat sig på Threads får också en unik siffra som visar vilken användare i ordningen som de är.

Till en användare som kommenterat att "Zuck måste salivera medan han väntar på att släppa annonser till alla nya Threads-användare" skriver Metas VD Mark Zuckerberg att:

"Vårt tillvägagångssätt kommer vara samma som för alla våra andra proukter: gör så att produkten fungerar bra först, se därefter om det finns en tydlig väg till 1 miljard användare, och bara då börjar vi tänka på intäktsgenerering."

Threads är just nu inte tillgängligt i Sverige eller inom EU. Det finns inte heller något datum för när det kan ske.

Uppdatering (2023-07-06):

I natt lanserades Threads, en ny app från Instagrams moderbolag Meta som är tänkt att ta upp konkurrensen med Twitter på allvar.

För att logga in används samma konto som för Instagram och det går att publicera texter, bilder, videor och länkar. Inläggen får vara upp till 500 tecken långa, vilket innebär att längre texter får delas upp i separata inlägg.

Appen kan laddas ner via App Store och Google Play i ett hundratal länder, däribland USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.

Observera att Threads inte finns tillgänglig i EU:s 27 medlemsländer, detta då insamlingen av data strider mot unionens dataskyddsregler.

I App Store-beskrivningen för Threads skriver Instagram:

"Threads är där gemenskaper kommer samman för att diskutera allt från ämnena du bryr dig om idag och vad som kommer att trenda imorgon. Vad det än är du är intresserad av så kan du följa och interagera med dina favoritkreatörer och andra som älskar samma saker – eller bygga ett lojalt följarskap för att dela idéer, åsikter och kreativitet med världen"

På App Store står det att Instagram indikerat att Threads skulle kunna samla in användardata rörande hälsa, inköp, finansiell info, platsdata, kontaktinformation, kontakter, användarinnehåll, sökhistorik, webbläsarhistorik, identifieringsdata, användardata, känslig data, diagnostik och annan data.

Läs också: Twitter börjar begränsa hur många inlägg användare kan läsa