Uppdatering (2023-09-21):

Github låter meddela att det nu blir fritt fram för alla som betalar för Copilot att testa betaversionen av Copilot Chat, alltså inte enbart företagsanvändare.

Med hjälp av Copilot Chat är det möjligt att skapa appar eller kontrollera stora stora mängder kod på kort tid, detta även om man har begränsade programmeringskunskaper.

– Tillsammans bildar Copilot Chat och Copilot en kraftfull AI-assistent som kan hjälpa utvecklare att snabbt skapa nya appar på valfritt språk, säger Shuyin Zhao från Github i ett uttalande som citeras av Techcrunch.

Information om hur du använder Copilot Chat finns på Githubs supportsidor.

Tidigare (2023-07-21):

Github meddelar nu att den nya funktionen Copilot Chat är tillgänglig i programmeringsassistent Github Copilot X för samtliga företagsanvändare genom Microsofts (som äger Github) Visual Studio och Visual Studio Code.

Github själva beskriver Copilot Chat som kronan på verket för Copilot X, som i sin tur bygger på Open AI:s GPT-4. Funktionen erbjuder en konversationell chattbot som ska vara kontextmedveten och som uppges kunna hjälpa utvecklare att enkelt genomföra komplexa programmeringsuppgifter med hjälp av några enstaka kommandon.

Läs också: Utvecklare litar inte helt på AI-verktyg – men använder dem ändå