Efter drygt tre år slutar Allison Kirkby som vd och koncernchef för Telia Company. Hon stannar kvar senast till den 31 januari nästa år och en rekryteringsprocess för en ny vd kommer omgående att initieras, skriver företaget i ett pressmeddelande 

Allison Kirkby lämnar jobbet för att tillträda som vd på brittiska BT.

– Efter att jag i nästan 10 år levt långt från min familj och nu fått en unik möjlighet i Storbritannien har jag noga övervägt och bestämt mig för att lämna Telia och anta en ny utmaning. Till dess kommer jag att fortsätta i min roll och driva vår nuvarande agenda framåt med fullt fokus och engagemang under återstoden av min anställning, säger hon i en kommentar.

Lars-Johan Jarnheimer, Telia Companys styrelseordförande tackar henna å styrelsens för hennes ledarskap, vision och starka fokus på värdeskapande under de senaste tre åren.

– Hon har varit vd under en viktig och utmanande tid i Telias historia och haft en positiv och bestående inverkan genom ett ständigt fokus på att driva en tydlig tillväxtagenda, digitalisering av vår verksamhet och ökad enkelhet i hela organisationen.