Molnintäkterna i Amazons molnbolag AWS ökade med 12 procent under andra kvartalet – snabbare än de flesta väntat sig, rapporterar CNBC.

– Medan kunderna har fortsatt att optimera under det andra kvartalet, har vi börjat se fler kunder skifta fokus mot att driva innovation och föra nya arbetsbelastningar till molnet, sa Andy Jassy, Amazons vd och tidigare chef för AWS, vid ett konferenssamtal med analytiker i samband med att rapporten släpptes.

Han framhöll också att initiativ kring generativ AI nu finns med i alla delar av företagets verksamheter, skriver The Verge.

Initiativen handlar om att bli mer kostnadseffektiva och strömlinjeformade internt men också om att förbättra kundupplevelsen.

– Det gäller i vår Stores-verksamhet, det gäller i vår AWS-verksamhet, det gäller i vår reklamverksamhet, det gäller i alla våra enheter – och ni kan bara föreställa er vad vi arbetar med när det gäller Alexa där - det gäller i vår underhållningsverksamhet ... varenda en. Det kommer att vara kärnan i det vi gör. Det är en betydande investering och fokus för oss, säger Andy Jassy.