USA:s president Joe Biden har meddelat till sin regering att federala anställda tillbaka till kontoret från och med i höst, enligt ett mejl från Vita huset som nyhetssajten Axios tagit del av.

"Vi återgår till fysiskt arbete eftersom det är avgörande för våra teams välbefinnande och kommer att göra det möjligt för oss att leverera bättre resultat för det amerikanska folket", skriver Biden i mejlet.

I mejlet som skickats av Vita husets stabschef Jeff Zients står det att myndigheterna kommer att öka mängden på plats-arbete i och med att covidpandemin är över och hösten närmar sig.

”Detta är en prioritet för presidenten – och jag ser fram emot att var och en av er aggressivt genomför detta skifte i september och oktober”, skriver Jeff Zients.

Uppmaningen från Vita huset följer ett liknande mejl i april som uppmanade cheferna att öka "meningsfullt" på plats-arbete, särskilt vid myndigheternas huvudkontor för att förbättra kundservicen, enligt The Washington Post. 

Det här innebär inte ett slut på distans- eller hybridarbete bland federala anställda, utan istället uppmanas anställda att tillbringa mer tid på kontoret ”för att bygga en stark kultur, förtroende och interpersonella kontakter.”

På grund av policyn för distansarbete utnyttjades endast 25 procent eller mindre av federala byggnader fullt ut förra året, enligt en studie från amerikanska motsvarigheten till Riksrevisionen, vilket konstateras ha både ekonomiska och miljömässiga kostnader,