USA:s inrikessäkerhetsdepartment meddelar nu att cybersäkerhetsorganet Cyber Safety Review Board kommer att granska vissa frågor som uppstått kring molnbaserad identifierings- och autentiseringsinfrastruktur. En del av detta kommer vara en granskning av ett nyligen inträffat intrång hos Microsoft, rapporterar Reuters.

Det som misstänks vara kinesiska hackare ska då kommit över en av företagets kryptografiska signeringsnycklar och utnyttjat tekniska brister för få tillgång till Microsofts molnbaserade mejlplattform Exchange. Detta användes sedan för att stjäla mejl från amerikanska myndigheter.

"Alla sorters organisationer är allt mer beroende av att molndatorer ska kunna leverera tjänster till det amerikanska folket, vilket gör det viktigt för oss att förstå teknikens sårbarhet", säger Alejandro Mayorka vid USA:s inrikessäkerhetsdepartment i ett uttalande.

Cyber Safety Review Board kommer i sin granskning att presentera rekommendationer som organisationer kan vidta för att bättre skydda sina molnbaserade konton.

Läs också: Amerikansk senator skyller intrång av kinesiska hackare på Microsoft