Birminghams kommun i Storbritannien befinner sig i ekonomisk kris efter att en oväntat hög Oracle-räkning ser ut att bli spiken i kistan för en redan ansträngd budget, rapporterar The Register.

Sedan tidigare har en domstol i Storbritannien beslutat att Birminghams kommun ska betala ut 760 miljoner pund, motsvarande cirka 10,6 miljarder kronor, till följd av anspråk för lika löner. Utöver detta har det visat sig att myndighetens beräkande kostnader för implementeringen av Oracles system ökat från 20 miljoner pund, motsvarande cirka 279 miljoner kronor, till cirka 100 miljoner pund, motsvarande cirka 1,39 miljarder kronor.

Stadens plan har varit att övergå från SAP till Oracle Fusion. De ökade kostnaderna för projektet ska dels berott på förseningar, kostnadsöverskridningar och bristande kontroll. Enligt uppgifter till The Register ska övergången också försvårats av att staden tidigare använt sig av en tungt modifierad version av SAP vars funktionalitet visat sig vara svår att återskapa i Oracle. Oracle själva har inte kommenterat situationen.

Birgmingham har nu skickat en begäran till Local Government Association, det nationella medlemsorganet för lokala myndigheter i England och Wales, om strategiskt stöd.

Läs också: Så förklarar du datamesh, fabric och moln så att vd:n förstår