Amazon.com börjar kräva att författare som vill sälja e-böcker via plattformen på förhand avslöjar för företaget ifall deras böcker inkluderar AI-genererat material, rapporterar AP News. AI-genererat material definierar Amazon som texter, bilder eller översättningar skapade av ett AI-baserat verktyg. Författare behöver däremot inte avslöja när de använt sig av "AI-assisterat innehåll".

Amazon säger att de i dagsläget inte kommer att märka ut för konsumenterna vilka böcker som använt sig av AI-genererat innehåll, men enligt en talesperson för företaget kan detta komma att ändras.

De nya ändringarna kommer efter det att flera författarorganisationer, så som amerikanska Authors Guild, under flera månader kritiserat Amazon för att inte tydliggöra vilka verk som säljs via deras plattform som skapats med AI. Authors Guild säger att ändringen är ett välkommet första steg och att de fört diskussioner med Amazon sedan början av året.

"Amazon var aldrig emot att kräva att AI-innehåll tillkännages utan sa bara att de behövde tänka igenom det hela, och vi fortsatte att peta på dem. Vi tror och hoppas att de så småningom kommer kräva att göra det offentligt när ett verk är AI-genererat", säger Authors Guilds vd Mary Resenberger till AP.

Läs också: Meta jagar Open AI – ska börja träna ny kraftfull AI-bott