Uppdatering: Efter att Xbox-chefen Phil Spencer tittat på frågan meddelar han på företagets intranät att det inte blir någon ändring.

”Efter att ha tittat närmare på detta med teamet vill jag bara bekräfta att inga ändringar kommer att göras i Game Pass-tillgängligheten 2024. Om du har tillgång till Game Pass-erbjudandet i dag kommer du att fortsätta ha det. Jag ber om ursäkt för de frågor och den förvirring som uppstod”, skriver Phil Spencer, rapporterar The Verge.

Tidigare:
I januari 2024 drar Microsoft in förmånen som i dag ger majoriteten av företagets 238 000 fasta anställda ett kostnadsfritt konto till speltjänsten Xbox Game Pass Ultimate, rapporterar The Verge.

Anställda som jobbar med företagets spelavdelning Xbox kommer fortfarande att få behålla förmånen. Övriga anställda kommer framöver istället att ha möjligheten att köpa 12 månader med Xbox Game Pass Ultimate till ett rabatterat pris via företagets interna butik.

Flera anställda uppges vara upprörda över situationen enligt The Verge. Xbox-chefen Phil Spencer ska också sagt att han inte kände till ändringen och att han kommer titta närmare på det hela. I Sverige kostar ett Xbox Game Pass Ultimate-konto 155 kronor i månaden

Läs också: Efter brittiskt ja - Microsofts köp av Activision Blizzard klart