I går, måndag, hade Open AI sitt första utvecklarevent. Den största nyheten var att det nu kommer en uppdatering av GPT-4 – GPT-4 Turbo. Den finns i två versioner där en är för textanalys och den andra för både text och bilder, skriver Techcrunch.

Den nya modellens kontextfönster rymmer nu cirka 100.000 ord, vilket är fyra gånger mer än GPT-4:s kontextfönster. Och enligt ett blogginlägg från Open AI är modellen också billigare – input tokens kostar en tredjedel jämfört med tidigare, 0,01 dollar för 1 000 input tokens, och output tokens hälften, 0,03 dollar för 1 000.

Den nya modellen har också en kunskapsgräns som sträcker sig längre – till april 2023 jämfört med GPT-4 vars gräns gick i september 2021.

Nu ska användarna också kunna bygga sina egna versioner av GPT och det krävs inte ens kodning för det utan det räcker med att fråga. Och företagskunder ska också kunna bygga interna GPT:er ovanpå Open AI:s kunskapsbas.

Andra nyheter vid utvecklarkonferensen var att Open AI öppnar en GPT Store där användare ska kunna publicera GPT:er senare denna månad.

Det kommer också ett nytt API för att bygga agenter som exempelvis hämtar information externt eller anropar programmeringsfunktioner om det krävs.

Text till bild-modellen Dall-E 3 blir tillfänglig via api och ett nytt api för text till tal, Audio API, lanserades också.

Open AI följde också flera andra företag – bland annat Mircosoft, , Google, Amazon och IBM – i spåren och lovar att betala advokatkostnader om företag som använder deras produkter råkar ut för upphovsrättsproblem.