Under senare månader har det avslöjats att hackare kommit över enorma mängder känsliga uppgifter via den uppmärksammade sårbarheten i Moveit transfer.

Hittills uppger cybersäkerhetsföretaget Emsisoft, som följt hur sårbarheten utnyttjats att över 2 500 organisationer berättat om dataintrång relaterade till Moveit och 69 miljoner människor påverkats. Troligen är siffran mycket högre eftersom alla inte gått ut offentligt.

Och nu avslöjas att den amerikanska delstaten är hårt drabbat – personuppgifter för runt en miljon av de totalt 1,3 miljoner invånarna ska ha stulits av det ransomwaregäng som ligger bakom masshacket, rapporterar Techcrunch.

Hacket mot statliga myndigheter ska ha gjorts mellan den 28 maj och den 29 maj, enligt ett uttalande från delstatens regering som uppger att de meddelar berörda invånare nu eftersom bedömningen av de påverkade filerna just blivit klar.

Den stulna informationen kan bland annat innehålla namn, födelsedatum, personnummer, körkort och andra typer av identifikationsnummer. En del personer har också fått medicinsk information och sjukförsäkringsuppgifter stulna.