Den avlidne Qualcomm-medgrundaren Franklin Antonios dödsbo har donerat 200 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,17 miljarder kronor, till SETI Institute, en välgörenhetsorganisation som söker efter utomjordiskt liv i rymden. SETI Institute skriver att Franklin Antonio tidigare givit sitt stöd till organisationen under 12 års tid. Han gick bort den 13 maj 2022, 69 år gammal.

The Register skriver att SETI Institutes årliga budget är mellan 25 och 30 miljoner dollar, vilket gör att det handlar om en livsförändrande summa pengar för organisationen. Gåvan kommer göra det möjligt för SETI Institute att utföra fler uppdrag och utöka den forskning som görs.

Bland annat kommer pengarna gå till postdoktorala stipendier, interna bidrag för vetenskaps- och utbildningsprogram och till att expandera SETI Institutes forskningsbas och genomföra nya internationella samarbete.

Donationen kommer också används för att ta fram utbildningsprogram och initiativ som bland annat kan engagera negativt särbehandlade grupper i samhället, samt stödja utvecklingen av innovativa observationstekniker och analytiska instrument.

”Styrd av vårt huvuduppdrag och Franklin Antonios vision har vi nu möjlighet att förbättra och påskynda vår forskning och göra nya upptäckter som kan vara till gagn för hela mänskligheten i många generationer framöver”, skriver SETI Institutes ordförande och vd, Bill Diamond, i ett pressmeddelande.

Läs också: Nasa utrustar ISS med laserkommunikation