När Copilot rullas ut i Microsofts mjukvaruprodukter vill Microsoft ge kunderna möjlighet att skräddarsy assistenten med generativ AI efter sina individuella behov. Det är tanken bakom Copilot Studio, en ny automatiseringsplattform som låter företag anpassa Copilot-chattbotar genom att koppla samman data från ett brett utbud av appar, med möjligheten att publicera sin egen genAI-assistent för anställda eller kunder.

Microsoft presenterade Copilot Studio på onsdagen vid sitt Ignite-evenemang. Företaget presenterade även integrationer med Dynamics 365 Guides mixed-reality app.

– Vi ser definitivt en efterfrågan från företag att utöka Microsoft Copilot till att göra mer än bara det som kommer out-of-the-box, säger Jason Wong, distinguished vice president analyst på Gartner.

Copilot Studio bygger vidare på funktionerna i Microsofts Power Virtual Agents ”för att bli mycket mer användbart än bara som en enkel chattbot-byggare med låg kod”, säger han.

– Copilot Studio blir ett starkt, kompletterande utvecklingsverktyg till Power Apps och Power Automate, säger Wong.

– Det använder också samma ramverk för kopplingar som dessa produkter till företagssystem, så det kommer att ge företag förtroende för hur de integrerar känsliga företagsdata för användningsområden med generativ AI.

Microsoft har under de senaste månaderna lanserat Copilot i hela sin programvaruportfölj, och nu är generativ AI-assistenten allmänt tillgänglig för större Microsoft 365-kunder. Copilot för Microsoft 365 använder sig av data i Microsoft Graph – till exempel e-postmeddelanden, Word-dokument och kalenderinformation.

Även om detta kan vara användbart för uppgifter som att sammanfatta möten eller generera utkast till e-postsvar, ger Copilot Studio tillgång till ett bredare utbud av applikationer, med tillgång till 1 000 förbyggda anslutningar från SAP, Workday och Service Now samt Open AI:s GPTs. Kunderna kan också bygga sina egna anpassade kopplingar till valfri datakälla.

Detta utökar Copilots funktionalitet och ger medarbetarna tillgång till relevant företagsdata när de interagerar med genAI-assistenten, säger Omar Aftab, Microsofts chef för Conversational AI. Tidiga Copilot-användare har bett om att interna, medarbetarorienterade funktioner som juridiska, HR- och it-helpdesks ska vara tillgängliga via AI-assistenten, säger han.

– Nu har vi det. Med Copilot Studio är Copilot-upplevelserna anpassningsbara, utbyggbara och konfigurerbara, säger Aftab.

Företag kan skapa anpassade svar på frågor från medarbetare, till exempel frågor om föräldraledighet eller återstående semesterdagar. Detta görs antingen via ett grafiskt gränssnitt eller kommandon med naturligt språk.

Copilot Studio-användare kommer också att kunna skräddarsy interaktionen med medarbetarna genom att skapa frågor och svar.

– Många företagskunder är nöjda med att låta LLM hantera den långa svansen av användarnas frågor. Men när det gäller superviktiga affärsfrågor, som ”jag vill behandla en retur” eller ”jag vill ansöka om ledighet”, vill de inte bara skicka dem till LLM, utan de vill kunna skapa anpassade dialoger med exakt kontroll över vad som händer, säger Aftab.

Förutom möjligheten att anpassa Copilot i Microsoft 365 låter Copilot Studio kunderna skapa sin egen anpassade Copilot. Denna funktion är nu allmänt tillgänglig.

Företag bygger sin egen Copilot med hjälp av utvecklingsverktyg med low code och kan publicera den på en webbplats för att till exempel leda kunder till en viss produkt eller integrera den med en ekonomiapp som ger information om till exempel kvartalsresultat.

Enligt Microsoft minskar Copilot Studio den tid som krävs för att skapa en genAI-assistent för ett specifikt ändamål.

”Tidigare skulle utvecklare ha behövt träna sin egen modell för naturligt språk och utforma varje dialog”, säger Jared Spataro, Microsofts vice vd för moderna arbets- och affärsapplikationer, i ett blogginlägg.

”Nu kan du använda naturligt språk för att beskriva vad du vill ha – och Copilot Studio hjälper dig att bygga och upprepa konversationsdesignen.”

Ett administrationscenter för Copilot Studio ger it-teamen verktyg för att övervaka användningsanalyser relaterade till Copilots, med insyn i alla anpassningar och anpassade Copilots som skapas och vem som byggde dem.