De amerikanska myndigheterna FBI och Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) har skickat ut en gemensam varning till allmänheten gällande Scattered Spider, ett gäng hackare som utfört gisslanattacker mot dussintals företag och organisationer under det senaste året.

Scattered Spiders mest kända attack är den mot MGM Resorts International i Las Vegas i september, något som tros kosta den amerikanska kasinojätten motsvarande 1,1 miljarder kronor i slutändan.

Drabbade företag uppmanas kontakta FBI eller CISA för att dela med sig av information som kan leda till att medlemmar i Scattered Spider grips.

Det kan till exempel röra sig om digital kommunikation, information om vilka konton som den begärda lösensumman ska betalas till eller filer med skadlig kod som använts av hackarna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Företag och organisationer uppmanas att vidta åtgärder för att skydda sig mot eventuella gisslanattacker och att aldrig betala ut begärda lösensummor för att få tillbaka sina filer.