– Det är fel att döma någon för sånt som miljoner människor håller på med, säger den åtalade mannen till Borås Tidning.

Enligt skivbolagsorganisationen Ifpi som står bakom polisanmälan har mannen delat ut drygt 13 000 mp3-filer. Kammaråklagare Daniel Edsbagge har begränsat åtalet till fyra låtar: It must have been love med Roxette, Sarah med Mauro Scocco, Eurythmics There must be an angel samt Jakob Hellmans Vara vänner.

Den åtalade har enligt åklagaren medgivit att han delat ut låtarna. Bevisningen i övrigt består bland annat av en skärmdump och en loggfil över nedladdningen.

Åtalet ses om ett pilotfall, där ett frikännande eller ett bötesstraff kan göra det svårt att avkräva internetoperatörerna uppgifter om vem som använder ett visst ip-nummer. För det krävs ett strängare straff.

I måndags friade Svea hovrätt en 29-årig västeråsare som stod åtalad för att ha delat ut filmen Hip Hip Hora. Hovrätten konstaterade i domen att det inte går att dra någon säker slutsats om vid vilken tidpunkt överföringen av filmen ägde rum och därför går det inte heller att avgöra om det skedde just från 29-åringens dator. Därför beslutade hovrätten att ogilla åtalet.

Domen i Boråsfallet meddelas den 18 oktober.