"There's no original", det finns inget original, skriver Anders Weberg om sin film på webbplatsen P2P Art. Originalfilmen och allt material som användes är raderat sedan den 15 september.

– Jag har valt att kalla projektet P2P Art, flyktighetens estetik, och jag tilltalas verkligen av tanken på att när filmen inte delas ut längre, då är den borta för alltid, säger han.

Projektet jämför han med hur man i dag använder digitalkameror och direkt slänger bort de bilder man inte är nöjd med.

– I framtidens fotoalbum kommer det bara finnas perfekta bilder. Men det är ofta de bilder som blev lite fel man minns.

Filmen är 73 minuter lång men handlingen kretsar kring en bara några minuter lång händelse. En natt vaknade Anders Weberg av ett brak, sprang upp och hittade sin son medvetslös på toaletten. Idag mår sonen bra igen, men tiden mellan sonens kollaps till när ambulansen kom upplevde han som så mycket längre att filmen fick bli över en timme lång.

– Att stirra in i ögonvitorna på sitt barn, det vill jag aldrig
uppleva igen.

Enligt Anders Weberg har filmen laddats ned 11 000 gånger sedan han själv släppte taget om sitt verk. Nu sprids den på bland annat bittorrent-trackern The Pirate Bay och via Edonkey.

Sex månader tog det för Anders Weberg att göra filmen, och om den lever på nätverken lika länge är han nöjd.

– Jag blir jätteglad om någon till exempel gör en kortare version eller visar den för andra. Ladda hem den, remixa den och släng den, säger han.