Det har tydligen varit en väl förborgad hemlighet att Nintendo Wii har Linux som operativsystem och att leverantörer ska satsa mycket på kontinuerliga uppgraderingar.
– Jag har hört rykten om detta tidigare men inte tidigare fått det bekräftat från Nintendo själva, säger Patrik Johansson på Bergsala som distribuerar Nintendos produkter i Sverige.

Utvecklare svarar
Nu när det är knappt två månader kvar tills Wii dyker upp i handeln har Nintendo lagt upp en webbplats där företagets utvecklare svarar på frågor om den nya plattformen. Här säger Genyo Takeda, Nintendos utvecklingschef att Wii är företagets första produkt som uppdateras kontinuerligt.
– Det betyder att vi kan fortsätta utvecklingen av Wii efter att kunderna köpt den och att Wii kan anpassas efter det sätt som kunderna vill använda den.

Kostar 2 500
Svensk säljstart är satt till 8 december och de flesta webbhandlare tycks redan nu ha enats kring ett pris på cirka 2 500 kronor. Wii saknar hårddisk men går att mata med minneskort av sd-typ, det inbyggda flashminnet ligger på 512 MB.