Britten Alex Tews sanslösa framgångar med att sälja sin sajt pixel för pixel fick idag en ny svensk efterföljare i www.1miljon.se. Sedan en tid tillbaka finns också www.enmiljonpixlar.se.

Varför gör ni det här?
- Vi såg en möjlighet med den här sajten som fungerat bra i USA, men drivits från England. Det är en jätteintressant grej, med den sajten funkar inte för Sverige, säger Mikael Månsson som tillsammans med Jakob Mannsåker står bakom 1miljon.se.
- Det var inget stort utvecklingsarbete så i december bestämde vi oss för att köra.

Hur lång tid tog det att knåpa ihop sajten?
- Jakob är norrman och fick kontakt med en norsk motsvarighet som vi samarbetar med. Det handlade mest om att översätta den norska, så utvecklingen var egentligen redan gjord.

Hur går det för den norska sajten, har den tjänat några pengar?
- Han upplever det vi misstänkte, att kvartal fyra inte är riktigt rätt period att starta en sådan här grej. Det var inte rätt tid.

Ni drog igång idag. Har några annonsörer hört av sig än?
- Nej, inte mer än de vi själva kontaktat innan.

Ni har redan en konkurrent i Sverige, hur ser ni på det?
- Jag tror att det handlar om hur man positionerar sig. Det gäller att bearbeta marknaden på samma sätt som Alex Tew gjorde i början.

Alex Tew var först ut och har blivit väldigt omskriven. Tror du verkligen att ni kan lyckas?
- Det handlar om någon form av självuppfyllande. Ju mer annonser vi får in, desto mer uppmärksamhet, vilket ger ännu fler annonser. Men vi måste aktivt bearbeta marknaden.