Det var hög klass på finalbidragen i de två tävlingarna som gick av stapeln i KTHs kårhus. Finalen lockade både studenter, utställare och nyfikna besökare från branschen och stämningen var på topp.

Det vinnande bidraget i den ena tävlingen, Innovation Challenge, gick ut på att visa hur DecideIT, en mjukvara för riskanalys, kan användas för att skynda på beslutsprocessen vid geologiska undersökningar.

Belöningen för de tre ungdomarna bakom bidraget blev en resa till Silicon Valley i USA.
–Det känns väldigt spännande, säger en glad Sara Najafi, en av gruppmedlemmarna

Under kvällen korades också fyra vinnare i Swedish Game Awards. Sammanlagt hade 59 bidrag lämnats in, vilket är rekord för speltävlingen, och konkurrensen var stenhård.

–Det var fler färdiga spel i år. Förra året var det inte så många av spelen som gick att spela, säger Johan Persson, grundare av Refraction Games och en av jurymedlemmarna.

Kategorierna i speltävlingen var bästa pc-spel, bästa mobilspel och bästa spelidé. Dessutom delade Sony Ericsson ut sitt pris Mobile Java 3D Award.

Mest imponerande var spelen i pc-kategorin och demoversionerna som demonstrerades på storskärm visade enormt hög klass. Vinnaren av bästa pc-spel blev Crazy Ball som går ut på att spelaren styr en boll från start till mål på olika banor i 3D-miljö.

Bästa spelidé gick till bidraget Promqueen där spelaren intar rollen av en tonårsflicka som går sista året i highschool. Spelet driver fördomar om utseendefixering till sin yttersta spets på ett underhållande sätt och juryns motivering var att spelet är skrämmande likt verkligheten.

Vinnare i klassen bästa mobilspel blev Ice Cakes, ett spel med en bubbelträngtande blåsfisk. Ericssons pris Mobile Java 3D Award gick till spelet 3D Cube som är en mobilspelsversion av den gamla klassikern Rubrics Kub.

Fakta

  • Leo Lundmark, Sara Najafi, Martin Johnson.

- Prisades för innovationsplan för geologiska undersökningar.

Mobila spel - IceCakes.

  • Finn Ericsson.

Spelidé - Promqueen.
  • Jacob Berglund Rogert, Johan Eriksson, Cecilia Broberg, Joakim Tärnudd, Fredrik Mattsson, Erik Sundström.

Sony Ericsson Mobile Java 3D Award - 3D Cube.
  • Björn Ingeson, HenrikYgge, Patrik Bruce, Ingmar Bäckström.

Pc-spel - Crazy Ball

  • Fredrik Erlandsson, Johan Wilinger, Thomas Palestig, Thomas Johansson, Henrik Heinrich.