Ryssland har gått med på kraven för att öka chansen att gå med i den globala handelsorganisationen WTC, World Trade Organization. Ryssland avser även att stänga ett antal andra sajter, enligt uppgifter från myndigheterna.

I samma veva har USA och Ryssland gått med på att börja bekämpa piratkopieringen som inkräktar på uppovsrätten, enligt ett dokument från myndigheterna. Just där utpekas Allofmp3.com som främsta exemplet på piratkopiering.
Sajten har fått många medlemmar, men också mycket kritik. Bland annat har den globala branschorganisationen Ifpi, International Federation of the Phonographic Industry anklagat Allofmp3.com flera gånger för att vara en källa till piraktopierad musik.

En delegat från USAs handelsmyndigheter, Susan Schwab, har tidigare sagt att Ryssland aldrig kan bli medlem i WTO så länge landet har musiksajter som Allofmp3.com.

Teamet bakom Allofmp3.com förnekar att sajten är olaglig. Företaget betalar licensavgifter till ryska myndigheten Russian Multimedia and Internet Society, Roms, som företräder artister och varumärkesinnehavare i Ryssland. Artisterna själva säger dock att de aldrig fått några pengar från Roms.

Priserna på sajten är en tiondel av vad de kostar på exempelvis Apples musiksajt Itunes. I skrivande stund har inga uppgifter om en stängning av sajten uppkommit på allofmp3.com.

Mer information från Office of the United States Trade Representative