Årets Dreamhack är det artonde i ordningen och förväntas bli det största någonsin. I fjol drog festivalen fler än 7500 besökare och skrevs därmed in i Guinness rekordbok som det största evenemanget i sitt slag. I år har arrangörerna redan sålt 10 000 biljetter. 7326 datorplatser har riggats upp med strömförsörjning och nätuppkoppling. Arrangörerna planerar sälja 50 000 burkar Joltcola under evenemangets tre dagar.

– Det kommer folk från hela Norden men även längre bortifrån. Vi har ett tjejlag från Kina som kommer hit och spelar Counterstrike, säger arrangören Kenny Eklund.

Idag är spelturneringarna Dreamhacks största dragplåster. De nordiska finalerna i Cyberathlete Professional League (CPL) och World Gamemaster Tournament (WGT) kommer att hållas. De mest populära grenarna är Counterstrike, Quake 3 och Warcraft 3.

Även demotävlingarna är fortsatt populära inslag. På årets Dreamhack tävlas det i grafik, musik, demo och i den fria kategorin wild. Spelarrangemangen drar idag överlägset mest folk, men enligt Kenny Eklund anser många fortfarande att demoscenen är festens hjärta:

– Demoscenen växer inte lika mycket som spelandet. Men Dreamhack startade ju med programmering. Det var där allting började.

Evenemanget pågår till och med söndag och besökarbiljetter kostar 100 kronor per dag. För de som varken är intresserade av spel eller demo hävdar Kenny Eklund att det ändå finns anledning att titta förbi:

– Det finns ett flertal roliga grejor. Bland annat så har vi ett världsrekordförsök i överklockning av datorer. Det är en ganska visuell grej. De kommer hälla flytande kväve rakt ner på processorn.