Öppna arkivet, som har timtals med journalfilmer, gamla nyhetssändningar och annat från Sveriges Televisions enorma arkiv lanserades i mars 2005. I dag finns 180 timmar videomaterial publicerat, men nu är det i princip slut ny publicering.

– Vi lugnar ner publiceringstakten, utvärderar och ser hur vi ska gå vidare, säger Lena Glaser, enhetschef på SVTinteraktiv.

Anledningen är olösta problem kring upphovsrätten. Egenproducerade program kan publiceras, men om bara någon del av materialet producerats av utomstående uppstår problem. Det är frågor som funnits redan från start, men nu måste de lösas innan öppna arkivet kan växa ytterligare.

– Vi hade redan vid starten en rad frågor olösta. Det handlar om rättigheter och material som ännu inte är digitaliserat. Men vi tröttnade på att vänta utan valde att sätta igång för att se hur långt vi kunde komma.

Samtidigt lanseras SVT Play, ett nytt samlingsnamn och gränssnitt för public service-företagets webb-tv.

– Det handlar dels om att hitta ett nytt namn, dels om en ny förpackning. Att kalla det webb-tv indikerar att man sitter vid sitt skrivbord och tittar, men allt fler konsumerar från soffan, som vanligt tv-tittande.

Bara i år har tittandet på den strömmade tv:n ökat med 60 procent, enligt SVTs uppgift.