Det är tidningen Metro som med hjälp av författaren Nicolas Jacquemots bok ”Konsten att umgås med alla”, listat de hetaste tipsen för den som vill bli en framgångsrik kallpratare:

1. Fånga rätt tillfällen
Passa på att småprata med i lunchrummet, vid kaffeautomaten eller på julfesten – stunder då man för det mesta inte är stressad eller vill vara i fred. Att kallprata kan vara ett bra sätt att skapa en mer personlig kontakt med din chef, vilket i sin tur kan underlätta mycket annat på jobbet. Däremot är det viktigt att avläsa chefens kroppsspråk så att du inte börjar prata när han/hon är stressad eller av någon annan anledning inte vill prata.

2. Börja med enkla frågor
För att få igång ett samtal, ställ frågor som ”hur var helgen” eller ”jag hade tänkt bjuda x på middag, har du något tips?”. Om du vet vad chefen är engagerad i annars, det kan vara alltifrån husköp till fotboll, prata om det.

3. Ge komplimanger
Det är helt okej att ge komplimanger, men glöm inte att de ska vara så balanserade som möjligt, så att det inte uppfattas som fjäsk. Du kan till exempel säga ”kul att du tog upp x på mötet” eller ”bra hanterat med x!”.